Clínica Girona va participar al 34 Congrés estatal d’Infermeria en Cardiologia

Cinc infermeres de Clínica Girona van participar al 34è Congrés estatal d’Infermeria en Cardiologia, que organitza l’Associació Espanyola d’Infermeria en Cardiologia (AEEC), i que es va celebrar del 8 al 10 de maig al Palau de Congressos de Girona, amb l’assistència d’uns 350 professionals.

Les cinc infermeres participants són: Anna Blanch, Dolors Carabellido, Isabel García, Mariona Pujolàs i Lídia Saló. Van presentar dos pòsters: “Estudi electrofisiològic i ablació. Anàlisis i resultats”, i “Ablació: la cura definitiva de les arítmies”. Per la seva banda La infermera Lídia Saló, Supervisora de l’UVI, va defensar la presentació “Identificació de mesures de seguretat en pacients sotmesos a angioplàstia després d’un estudi descriptiu”.

L’AEEC és una associació, sense ànim de lucre, fundada l’any 1977 i formada per infermeres i infermers que treballen en totes les àrees de la cardiologia. El Codi deontològic del Consell Internacional d’Infermeres (CIE) per a la professió d’infermeria declara en el seu preàmbul que «les infermeres tenen quatre deures fonamentals: «promoure la salut, prevenir la malaltia, restaurar la salut i alleujar el sofriment». I afegeix: «Les infermeres presten serveis de salut a la persona, la família i la comunitat i coordinen els seus serveis amb els d’altres grups relacionats».

De conformitat amb aquests principis, els professionals d’infermeria tenen com a missió l’educació per a la salut individual, familiar i social-, promovent estils de vida i hàbits saludables i prevenint les malalties. En el cas de les infermeres en cardiologia, es tracta de promoure estils de vida cardiosaludables i prevenir les malalties cardiovasculars. I és precisament aquesta tasca un dels pilars fonamentals de l’educació sanitària de la població que persegueix l’AEEC.

La AEEC subscriu plenament aquesta orientació del CIE i empra recursos en la posada en marxa de campanyes d’educació per la salut. D’altra banda, l’AEEC, associació col·laboradora de la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC), participa, principalment a través de la Fundació Espanyola del Cor, en activitats de promoció de la salut. Una de les manifestacions d’aquesta col·laboració es pot veure a la revista Cor i Salut, publicada per la Fundació Espanyola del Cor, en què els infermers, associats de l’AEEC, són convidats a participar com a autors de la secció formativa «Consells de vida sana ».

Nota informativa en PDF


Lloc: Palau de Congressos de Girona