DIARI DE GIRONA: Clínica Girona triplicarà l’espai i dignificarà l’entrada sud de la ciutat

Suplement de Salut del Diari de Girona. 7 d’abril de 2018.

El nou centre guanyarà en serveis a les persones i avançarà cap a la medicina del futur, amb pocs dies d’estada a la Clínica i diagnòstics més eficients. Comptarà amb 8 quiròfans d’alta definició, 3 sales de part i 3 per a endoscòpies

Les obres de construcció de la nova Clínica Girona ja han començat. Unes obres que permetran triplicar l’espai actual de la Clínica i dignificar l’entrada sud de la ciutat. «Guanyarem en serveis a les persones i avançarem cap a la medicina del futur, amb pocs dies d’estada a la Clínica i diagnòstics més eficients», afirma Carles Espígol, gerent de Clínica Girona. Els treballs duraran 26 mesos, fins a finals de 2020. La Clínica, a més, deixarà enllestida tota la urbanització del sector. El cost global del projecte –construcció de l’edifici i urbanització de l’entorn– ascendirà a entre 60 i 62 milions d’euros.

Si l’any 1934 la Clínica Girona obria portes davant la societat gironina de l’època i deixava a tothom meravellat per la seva modernitat (amb ascensor i lavabos dins les habitacions, elements molt innovadors en aquells temps), d’aquí a poc, quan obri portes la nova seu el 2020, Girona tornarà a reviure aquella imatge, amb un centre hospitalari molt modern, equipat amb la darrera tecnologia mèdica, amb quiròfans intel·ligents i la utilització d’uns materials innovadors especialment concebuts per oferir un espai saludable.

El passat 20 de febrer, durant la visita d’inici d’obres, el gerent de Clínica Girona, Carles Espígol, acompanyat de l’alcaldessa Marta Madrenas, el regidor d’Urbanisme, Joan Josep Alcalà, i la regidora de dinamització del territori, igualtat i drets socials, Eva Palau, va explicar a gran trets com serà la nova Clínica Girona. «Estem molt contents de poder finalment començar les obres de la nova Clínica, un centre hospitalari molt modern, que comptarà amb vuit quiròfans d’alta definició, tres sales de part i tres per a endoscòpies», va explicar Espígol.

En paral·lel, també s’impulsarà l’àrea d’hospital de dia, oncològic i de medicina del dolor. Aquí hi haurà 20 boxos individuals i una sala de cirurgia menor ambulatòria. Tindrà 180 places d’aparcament als soterranis, sala d’actes (amb capacitat per a 100 persones), bar-cafeteria i despatxos per al personal, entre d’altres.

Segons va explicar el gerent, malgrat que el nombre d’habitacions no creixerà gaire –es passarà de 114 a 120–, aquestes seran totes individuals i més grans que les actuals. «L’objectiu -va dir Carles Espígol- és poder potenciar especialment la cirurgia major ambulatòria i l’àrea quirúrgica, així com la part de cardiologia, oncologia i la de diagnòstic per la imatge·.

La nova Clínica disposarà de serveis d’urgències, diàlisi, un servei de diagnosi per la imatge exemplar, amb 16 sales d’imatge, consultes externes de totes les especialitats, fecundació assistida, anatomia patològica, rehabilitació, laboratoris, quiròfans, bloc obstètric, hospital de dia, angiografia, endoscòpia, UCI, unitats d’hospitalització i de tots els serveis generals necessaris per al funcionament de la Clínica com farmàcia, cuina, neteja, esterilització, magatzems, etc.

L’equip de PMMT Arquitectura, especialitzats en hospitals, signa el projecte de la nova Clínica Girona. La Clínica ocuparà la parcel·la situada als números 204-206 de la carretera Barcelona. Tindrà set plantes d’alçada per la banda del carrer de Barcelona i 5 per la banda de les vies del tren, més tres de subterrànies.

La construcció pròpiament de la nova Clínica Girona començarà després de l’enderrocament de les naus industrials abandonades del sector, i de dur a terme la neteja i urbanització de la zona. Transports Mateu SL és l’empresa encarregada d’aquesta primera fase d’enderrocament.

http://www.diaridegirona.cat/salut/2018/04/07/clinica-girona-triplicara-lespai-dignificara/905955.html

L’article en pdf