DIARI DE GIRONA: La recaptació de la cinquena Oncotrail arriba als 230.000 euros

Pel que fa a les dones, el primer equip a creuar la meta va ser l’Institut d’Oftalmologia Clínica Girona – Trail Running Girona, amb un temps de 12:09:48. Van quedar en 32a posició en la classificació general.

És la primera vegada que la prova solidària de la Fundació Oncolliga supera els 200.000 euros per a la lluita contra el càncer gràcies a les donacions fetes pels gairebé 200 equips participants

A.C. 13.10.2017 |

La recaptació de la cinquena edició de l’Oncotrail, la cursa solidària que va organitzar el cap de setmana passat la Fundació Oncolliga Girona a Palafrugell, ja ha arribat als 230.000 euros i encara pot continuar creixent. Actualment, la prova solidària ha acumulat 229.500 euros per a la lluita contra el càncer gràcies a les donacions fetes pels 196 equips participants, però pot anar a més, ja que en les properes setmanes encara es poden fer aportacions a través del web de l’Oncotrail.

Els diners es recullen gràcies als donatius que fan els equips, que han d’aportar com a mínim 1.000 euros per formació, tot i que molts acaben superant aquesta quantitat. És la primera vegada que aquesta prova, que destina els diners sobretot a les necessitats dels hospitals gironins i la investigació de la malaltia, supera els 200.000 euros.

La cursa, amb sortida i arribada a Palafrugell, va reunir dissabte passat 1.584 participants a la plaça de Can Mario per prendre la sortida de la prova, que és possible gràcies a la col·laboració d’uns 500 voluntaris.

La participació en aquesta cinquena edició de la prova ha superat totes les expectatives dels organitzadors: un total de 198 equips inscrits, dels quals 196 van prendre la sortida (l’any 2016 van ser 138 i el 2015, 78).

Tot i que la cursa no és competitiva, alguns equips es preparen a fons per participar-hi i fer un bon temps. Així, l’equip Traginers va ser el primer a creuar la línia de meta, amb un temps de 09:22:21.

En segon lloc va arribar Audi Autopodium Team, amb un temps de 09:28:20, i el tercer i quart lloc de la classificació va ser per a dos equips de Palafrugell: AEP-CAP (09:31:40) i AEP KEEP CALM (09:34:55).

La procedència dels corredors era ben variada i a més de participants d’arreu de les comarques gironines aquest any n’hi ha hagut també de diverses poblacions de les demarcacions de Barcelona, Tarragona i Lleida, a més de gent de Mallorca, València, Madrid i Sevilla.

En aquesta edició també hi van prendre part dos equips formats per corredors de les comarques del Vallespir i el Rosselló, a la Catalunya Nord.

Sota el lema «Suma’t al repte», l’Oncotrail proposava un itinerari circular amb sortida i arribada a Palafrugell, amb algun petit canvi en el recorregut respecte a anys anteriors. El recorregut va portar els participants a passar per camins de ronda de la Costa Brava i les Gavarres.

El repte consistia a recórrer els 100 quilòmetres de l’itinerari en un temps màxim de 30 hores, passant per deu punts de control i avituallament.

Com cada any, la cursa no tenia caràcter competitiu i els participants la van poder fer corrent o caminant, amb un únic requisit: que sempre hi hagués quatre integrants en marxa.