DIARI DE GIRONA: Un curs de ressonància magnètica a Girona agrupa 200 radiòlegs de tot el món

12.06.2014 |
GIRONA I DdG.- La ciutat de Girona va acollir els passats dies 6 i 7 de juny el IV Curs Europeu de ressonància magnètica en càncer de pròstata, que va reunir més de 200 metges radiòlegs d’arreu del món. Durant el curs es van tractar tots els aspectes relacionats amb el diagnòstic i seguiment del càncer de pròstata utilitzant la ressonància magnètica.

La utilització de la ressonància magnètica en el càncer de pròstata està suposant en els últims anys un gran avenç per poder diagnosticar millor i de forma més precoç el càncer més freqüent en l’home.

La necessitat i l’interès de formació dels radiòlegs en aquesta nova tècnica ho demostra el fet d’haver rebut inscripcions dels cinc continents; des del Nord i Sud Amèrica fins a Nova Zelanda, Austràlia, Xina, Finlàndia o Sud Àfrica, i de pràcticament d’arreu d’Europa.

Aquest curs va oferir formació pràctica de ressonància magnètica en grups de treball reduïts, el que va condicionar haver de limitar les places d’inscripció; per la qual cosa un nombre significatiu de sol•licituds no van poder ser ateses.

El doctor Joan Carles Vilanova, director del curs, és el Cap de Servei del Centre de Ressonància Magnètica de la Clínica Girona, radiòleg de l’Hospital Santa Caterina i professor de la Universitat de Girona; ha sigut pioner a aplicar aquesta tècnica en l’Estat Espanyol. Precisament el Dr. Vilanova va rebre el premi «Radiología a la Investigación» en l’any 2008 per part de la Societat Espanyola de Radiologia (SERAM), per les aportacions en la recerca de la ressonància magnètica en la detecció del càncer de pròstata.

Al mateix temps, l’any 2010 el doctor Vilanova va ser guardonat amb el premi al millor treball científic radiològic publicat en l’àmbit internacional en la revista Radiology -la de més impacte en el camp de la radiologia-, mostrant la utilitat de la ressonància magnètica en poder diagnosticar de forma precoç el càncer de pròstata i estalviar biòpsies innecessàries als pacients.

La ciutat de Girona va acollir aquesta nova edició del Curs Europeu de ressonància magnètica en el càncer de pròstata, després de les primeres edicions a Brussel•les, Roma i París.

Nota informativa en PDF


Font: DIARI DE GIRONA