El Dr. Ferran González Huix i Infermeres de la Setena Planta participen en unes Jornades de cirurgia a Palamós

El Dr. Ferran González Huix, digestòleg de Clínica Girona, va participar a la XII Jornada de Cirurgia als Hospitals de Catalunya, i les infermeres Noemí Araque, Gemma Castro, Isabel García, Mariàngels Iruela i Yurisel Ramos, de la Setena planta d’Hospitalització de Clínica Girona, van presentar un pòster a la XV Jornada d’Infermeria en Cirurgia. Ambdues jornades es van celebrar el passat dia 17 d’octubre de 2014 al Silken Park Hotel San Jorge de Calonge, organitzades pel Servei de Cirurgia de l’Hospital de Palamós, i van comptar amb la participació de més de 200 professionals.

El Dr. Ferran González Huix va presentar la comunicació “Tècniques endoscòpiques en el tractament de les lesions iatrogèniques de les vies biliars”, i les infermeres de la Setena van presentar el pòster titulat “Comparació de la tècnica laparoscòpica front la laparatomia en el postoperatori del pacient intervingut de patologia colorectal”.

Pel que fa la jornada de Cirurgia, “atesa la impossibilitat de concentrar en una única jornada totes les subespecialitats que tracta la cirurgia”, segons els organitzadors, “es van seleccionar temes d’interès per a grans hospitals de referència així com també per a hospitals de nivell comarcal”. Una de les taules que més expectativa va tenir va ser la taula que tractava les lesions iatrogèniques de vies biliars, on es presentaven les dades recollides per la Societat Catalana de Cirurgia que fan referència als dos darrers anys i on es debatia com prevenir i tractar aquestes lesions. Una altra taula molt interessant i participativa va ser la taula de casos clínics de resolució urgent on, a més dels ponents, es demanava l’opinió dels cirurgians assistents a la sala.

A la jornada d’infermeria es van abordar temes molt interessants, uns de més clàssics com el tractament del peu diabètic o el maneig de les ostomies i d’altres més innovadors com la teràpia negativa en les cures de cirurgia general o els Fast-track. En qualsevol cas, el contingut de la jornada va tenir un enfocament multidisciplinar i una visió més integradora del pacient, incloent, en el cas de les ostomies, la participació d’un pacient que va donar el seu punt de vista amb la intenció d’avançar en una millor atenció sanitària i social de tots els pacients.

Pel que fa a les comunicacions orals i pòsters, es va donar el premi a la millor comunicació oral a la presentació: “Abordaje integral del Pie Diabético en una Unidad de larga estancia de un CSS”, obra de Jordi Montià i Daniel Moreno, infermers del centre de Palamós Gent Gran i el premi al millor pòster va per “Satisfacció del pacient sotmès a cirurgia bariàtrica després de la implementació d’una via clínica”, defensat per infermeres de l’Hospital del Mar.

Nota informativa en PDF


Més info: Web del les jornades
Organitzador: Serveis de Salut Integrats Baix Empordà