EL PUNT AVUI: Comença l’enderroc de les naus on anirà la Clínica Girona

Ja s’ha tirat a terra l’edifici de Comiro i s’espera que en dos mesos es comenci a construir el centre sanitari

 L’alcaldessa diu que a l’entrada sud de Girona es veuran canvis importants a mitjà termini

A la foto: L’edifici de la Comiro estava gairebé tot a terra ahir a la tarda, amb les màquines que continuaven recollint la runa Foto: QUIM PUIG.

Les màquines van tirar a terra ahir l’edifici de la Comiro donant així el tret de sortida a l’enderroc de les tres naus que hi ha a la part sud del carrer de Barcelona i on es preveu que hi vagi la clínica Girona. “Aquesta és la primera visita d’obres i representa l’inici de la transformació del carrer de Barcelona”, afirmava ahir l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que es va traslladar fins al solar que ha deixat al descobert l’antiga Comiro, on l’empresa d’enderrocs va començar a treballar dijous passat, però on l’enderroc no es va visualitzar fins ahir.

Madrenas, acompanyada de dos regidors i el gerent de la clínica Girona, Carles Espígol, van visitar les obres d’enderroc d’aquesta primera nau. Unes obres que, tal com va anunciar Madrenas, suposen que en el termini de cinc anys hi hagi canvis importants a l’entrada sud de la ciutat. A banda de la clínica, es preveu que al llarg del carrer Barcelona s’hi ubiqui també un hotel, un institut i habitatges socials. Però a més, està previst que s’elevi la plaça de Salvador Dalí i que hi hagi un carril bici continu.

Pel que fa a la clínica Girona, el seu gerent va explicar que es preveu que les obres d’enderroc de les naus durin dos mesos. És un procés lent perquè part de les naus tenen al sostre fibrociment i aquest s’ha de retirar amb mesures especials, motiu pel qual s’alenteix el procés. Quan ja s’hagi acabat l’enderroc i la retirada de la runa, es preveu que comencin les obres de l’edifici de la clínica que, segons Espígol, es calcula que poden durar 26 mesos, de manera que, si no hi ha imprevistos, a finals del 2020 es podria fer el trasllat de la clínica Girona.

Un gran edifici

La nova clínica Girona serà un gran edifici de 36.000 metres quadrats, amb tres plantes subterrànies i set per sobre del nivell del terra a la banda que dona al carrer Barcelona, i cinc plantes pel costat de la via del tren. Per al centre sanitari suposarà triplicar l’espai, ja que l’edifici actual, al carrer Joan Maragall (a l’eixample de Girona), té 12.000 metres quadrats. El nou edifici tindrà poques habitacions més que les que té ara, 120 habitacions –ara en té 114– perquè es vol guanyar espai per potenciar altres aspectes, com ara la diagnosi per la imatge. La nova clínica tindrà vuit sales d’operacions convencionals i tres d’emplomades, i una zona de preoperatori i postoperatori amb divuit llocs.

El cost total de les obres i els nous equipaments es preveu que serà de 52 milions d’euros, que l’empresa finançarà amb fons propis provinents d’estalvis i de la venda de les actuals instal·lacions (una part de l’edifici es cedirà a l’Ajuntament per a l’ampliació del Col·legi Verd) i també de crèdits bancaris.

La clínica Girona ha estat sempre ubicada a la seu del carrer Joan Maragall des de la seva fundació, l’any 1934.

LA DATA: 2020 Any que es preveu que es podrà fer el trasllat de la nova clínica Girona al carrer de Barcelona.

LA XIFRA: 36.000 metres quadrats ocuparà la nova clínica Girona, el triple de l’espai de què disposa actualment.

LES FRASES

Esperem que a finals del 2020 es pugui fer el trasllat de la Clínica Girona, Carles Espígol, GERENT DE LA CLÍNICA GIRONA
Representa l’inici de la transformació de la carretera de Barcelona, Marta Madrenas, ALCALDESSA DE GIRONA