EL PUNT AVUI: El consistori aprovarà dilluns l’últim tràmit per a la nova Clínica Girona

DANI VILÀ
El ple de l’Ajuntament de Girona debatrà dilluns l’aprovació provisional del projecte de reurbanització del carrer de Barcelona, on està previst que es construeixi la nova Clínica Girona. El govern municipal entrarà el tràmit al ple municipal per via d’urgència amb la voluntat que el consistori doni llum verd a l’últim tràmit municipal a la construcció de Clínica Girona a l’entrada sud de la capital gironina.

El portaveu de CiU a Girona, Carles Ribas, avança que l’aprovació suposarà “acceptar en part les al·legacions que han presentat la propietat i l’amalgama de bancs del projecte per no reduir tant l’edificabilitat com preteníem”.

El projecte inicial preveia una edificabilitat d’1,87, però el govern municipal va proposar reduir-la a 1,48. Les al·legacions de les entitats bancàries per no perdre edificabilitat a tota la zona residencial prevista faran que finalment es proposi deixar l’índex d’edificabilitat a 1,60. Si el consistori hi dóna el vistiplau, només faltarà rebre el llum verd de la comissió d’urbanisme al llarg d’aquest estiu perquè quedi aprovada la urbanització de tot el sector i sigui viable l’inici de les obres de Clínica Girona.

Pressa de la clínica

El gerent de Clínica Girona, Carles Espígol, manté la voluntat de l’entitat “d’iniciar obres de seguida que es pugui”: “Esperem que dins d’aquest any puguem començar.” Clínica Girona ja té fet el pla funcional del nou centre i un cop s’aprovi té previst encarregar el projecte executiu de construcció del nou edifici, que ocuparà uns 26.000 metres quadrats, just on hi havia l’antic concessionari de Citroën i d’Insdustrial Ginés.

Protesta doble abans del ple

L’assemblea de veïns del Barri Vell ha convocat una concentració a la plaça del Vi dilluns que ve, a les set, per tornar a queixar-se de les sancions que s’imposen als ciclistes i també per denunciar l’ordenança de terrasses en vigor des de fa tres estius i que prohibeix ajuntar ta

ules a determinades zones per evitar que s’hi faci més xivarri. Fins ara una quinzena de locals i establiments de la zona s’han adherit a aquesta iniciativa. Es farà una volta pel barri i s’acabarà a la plaça del Vi per fer un berenar sopar com a mostra de protesta. D’altra banda, el grup de la CUP-Crida per Girona presentarà dilluns un parell de mocions.

En un cas, es demana modificar el ROM per permetre que els veïns de Girona puguin prendre la paraula en aquells temes en què es prenguin decisions que els afecten i també que puguin intervenir en el torn de precs i preguntes. En una segona moció, per reclamar que es revisi el nomenclàtor de la ciutat. El PSC en durà una per promoure la participació a activitats extraescolars.

FOTOGRAFIA: El solar a tocar del carrer de Barcelona on es preveu fer la nova Clínica Girona Foto: M.LLADÓ.

Nota informativa en PDF


Més info: Llegir la notícia al diari EL PUNT AVUI
Font: EL PUNT AVUI