EL PUNT AVUI: Guardó estatal per a radiòlegs gironins

30/05/14 02:00 – GIRONA – N.A
El grup d’investigació de radiologia de la Clínica Girona, l’hospital Santa Caterina de Salt i la Universitat de Girona, dirigit pels doctors Joan Carles Vilanova i Joaquim Barceló, va ser guardonat en el darrer congrés estatal de radiologia que es va celebrar a Oviedo.

Els radiòlegs van rebre el premi Cum Laude pel treball de la nova classificació dels tumors de parts toves, acceptada per l’OMS l’any 2013. El treball mostra de forma exhaustiva les característiques radiològiques dels tumors de parts toves, de manera que tots els radiòlegs poden usar-lo a l’hora de millorar el diagnòstic d’aquests tumors de parts toves i, sobretot, si són benignes o malignes.

Segons expliquen Vilanova i Barceló, directors mèdics del grup de ressonància magnètica de la Clínica Girona, els tumors de parts toves són neoplàsies que s’originen en el teixit de greix, múscul, nervis, vasos o fibra. La majoria d’aquests tumors són benignes, però cal una anàlisi acurada, especialment en ressonància magnètica, per detectar signes de possible malignitat. D’aquí el paper fonamental dels radiòlegs.

El congrés va reunir a Oviedo més de 2.000 especialistes de tot l’Estat.


Més info: Llegir l’article al Diari El Punt Avui
Font: EL PUNT AVUI