EL PUNT AVUI: La primera pedra de la nova clínica Girona a Fornells, aquest any

10/03/12 02:00 – LLAGOSTERA – JORDI NADAL
La construcció de la nova clínica Girona al terme municipal de Fornells de la Selva sembla cada cop més a prop de convertir-se en realitat.

L’alcalde del municipi, Mateu Parera-Nieto, va aprofitar ahir la visita del president de la Generalitat, Artur Mas, per convidar-lo formalment a la posada de la primera pedra del nou equipament sanitari. Parera-Nieto explica que aviat esperen donar per acabada la modificació del pla urbanístic i que, per tant, ja no hi haurà cap trava administrativa per començar les obres.
L’alcalde remarca la importància que tindrà per al municipi la construcció d’aquest equipament, per l’ocupació que pot generar.

Per la seva banda, des de la clínica Girona es mostren “molt satisfets” de la notícia de la fi dels tràmits legals, i admeten que fa temps que ho esperaven. Segons expliquen, la seva intenció és començar les obres immediatament un cop tinguin tots els permisos, i asseguren que els que els falten són precisament els de Fornells. La consumació de la modificació urbanística, per tant, permetrà la concessió de les llicències necessàries per començar els treballs.

Cent vint habitatges
La construcció del futur centre hospitalari anirà lligada amb al construcció d’habitatges. Seran en concret cent vint pisos, i no els dos-cents quaranta que el pla director de l’àrea urbana preveia inicialment. El consistori no veia de bon ull la construcció de tants pisos i, finalment, les negociacions amb la clínica van permetre reduir-ho a la meitat, els cent vint anunciats, acord que va satisfer el consistori.

Aquest no és l’únic equipament que Fornells té ganes de tirar endavant. L’Ajuntament espera acollir la nova seu regional dels Bombers, que de moment és al polígon de Mas Xirgu, de Girona, i que ha quedat petita. Des de la conselleria d’Interior ja van deixar clar fa uns mesos que de moment el projecte quedava en “stand-by”.

A més de la visita institucional a l’Ajuntament de Fornells, el president de la Generalitat va visitar l’empresa Serveis Web, situada al polígon industrial de la població. La firma compleix quinze anys aquest 2012, i se la considera una empresa referent a tot el país en el seu sector.

LES XIFRES
60.000 metres quadrats ocuparan el nou edifici de la clínica Girona a Fornells i els pisos que s’hi projecta fer.

78 anys fa que es va obrir la clínica Girona on és actualment, al carrer Joan Maragall de la ciutat.

Nota informativa en PDF


Més info: Llegir la notícia al diari EL PUNT AVUI
Font: EL PUNT AVUI