EL PUNT: El Trueta va derivar l’any passat 1.441 operacions a la Clínica Girona i a la Salus

Un total de 1.441 pacients de l’hospital Josep Trueta de Girona que requerien una intervenció quirúrgica van ser derivats, l’any passat, a la clínica Girona i a la Salus

NÚRIA ASTORCH / Girona Infirmorum de Banyoles per poder reduir la llista d’espera de les intervencions quirúrgiques de petita o mitjana complexitat i poder assumir el nombre, creixent, d’operacions de més complexitat. La clínica Girona va assumir 1.102 pacients del Trueta i la Salus Infirmorum, 339. La directora del Trueta, Àngels Morales, valora molt positivament la col•laboració amb les dues clíniques i assegura que la coordinació entre els professionals dels diferents centres funciona molt bé. I no descarta la possibilitat d’ampliar la col•laboració amb la derivació d’un major nombre de pacients.

La col·laboració entre l’hospital Trueta i la clínica Girona va començar el 2007 amb operacions que no requerien ingrés hospitalari, però l’any passat l’acord es va ampliar i el Trueta els va traspassar també intervencions de més envergadura i que
comporten un ingrés de curta durada.
En aquesta mateixa línia, el març del 2008 la clínica Salus Infirmorum de Banyoles va començar a fer també intervencions derivades del Trueta. Així, la clínica Girona va atendre, el 2008, 770 operacions de cirurgia major ambulatòria (CMA) i 332 intervencions amb ingrés, d’entre les quals destaquen les de cirurgia general (201) i les de pròtesi de genoll (106). La Salus va fer 339 intervencions, una bona part de les quals (153) van ser d’otorinolaringologia.

La directora del Trueta, la doctora Àngels Morales, ha explicat que les operacions sense ingrés que es fan a la clínica Girona les duen a terme cirurgians del Trueta dins del seu horari laboral, mentre que en el cas de les operacions amb ingrés s’intenta que sigui el mateix metge que ha fet el seguiment del pacient el que dugui a terme la intervenció, però aleshores ho fa fora de l’horari laboral. En cas que el mateix metge no pugui fer la intervenció, aquesta és assumida pels cirurgians de la clínica Girona o de la Salus mitjançant una molt bona comunicació i coordinació dels professionals dels dos centres.

Nota informativa en PDF


Més info: Veure l’article
Font: El Punt