El radiòleg Joan Carles Vilanova participa al 6è Curs de Tècniques d’Imatge Mèdica Avançada, a Madrid, com un dels un dels majors experts en RM de pròstata a Europa

El radiòleg Joan Carles Vilanova, director mèdic del Servei de Ressonància de Clínica Girona, participa com a ponent al sisè curs de Tècniques d’Imatge Mèdica Avançada, que es celebra a l’Hospital Clínic de Madrid els dies 20 i 21 de febrer, i aplega més de 250 radiòlegs provinents de tot l’Estat espanyol.

El curs prestarà especial atenció a la imatge funcional amb RM en oncologia, amb un bloc d’imatge multiparamètrica amb la participació de Celso Matos, líder mundial en imatge pancreàtica, i el Dr. Vilanova, “un dels majors experts en RM de pròstata a Europa”, tal i com es diu el programa oficial.

El curs és organitzat conjuntament, en aquesta ocasió, amb els departaments de radiologia de la Clínica Maig a les seves seus de Rochester i Scottdale. Es tracta d’un curs de 2 dies sobre Radiologia cardiotoràcica i abdominal. Per a això compta amb 5 professors de la Clínica Mayo, amb dos ponents estrangers com el Dr. Celso Matos (Bèlgica) i Santiago Rossi (Argentina), que ja havien participat en cursos anteriors. A més, el programa es completa amb professors de tota la geografia espanyola de primer nivell per formar un elenc molt qualificat.

El programa de radiologia cardiotoràcica del 20 de febrer tracta en profunditat sobre la malaltia intersticial i les seves troballes al TC d’alta resolució, incloent una sessió de casos pràctics. El dia 21 de febrer, dedicat a la imatge en cos, es centrarà en el tracte gastrointestinal. Les Dra. Hara i Menias descriurà la tècnica i aplicacions del TC enterografia. A més, es revisarà el paper del TC versus el RM- enterografia i l’ecografia amb contrast en la malaltia de Chron, amb l’ajuda dels Drs. Ripollès i Méndez.

En aquest bloc també s’abordaran temes candents com la imatge dels pacients amb bypass gàstric. A més, en el bloc de RM hepàtica, els Drs. Silva i Menias, analitzaran, les possibilitats d’aquesta tècnica en la caracterització de lesions benignes i malignes, amb especial atenció a la cirrosi i al paper creixent d’una nova modalitat d’imatge, la RM elastografia, que ha estat desenvolupat principalment a la clínica Mayo.

Segons el programa: “Posteriorment, es prestarà especial atenció a la imatge funcional amb RM en oncologia, amb un bloc d’imatge multiparamètrica amb la participació de Celso Matos, líder mundial en imatge pancreàtica, i el Dr. Vilanova, un dels majors experts en RM de pròstata a Europa. També, hi haurà una sessió de casos pràctics coordinada pel Dr. García Figueiras.

Finalment, els Drs. Muchart i Hara ens mentalitzaran de la necessitat de disminuir la dosi de radiació del TC en aplicacions cardiotoràciques i cos, mostrant-nos una aproximació pràctica sobre com aconseguir-ho amb els últims sistemes de reducció de dosi de quarta generació”.

Nota informativa en PDF


Lloc: Auditori de l’Hospital Clínica de Madrid
Més info: Web del curs
Organitzador: Programa en pdf