Exposició: “Clínica Girona 1934-2009 • 75 anys compromesos amb la salut”

Des del 15 de març és oberta al públic l’exposició: “Clínica Girona 1934-2009 • 75 anys compromesos amb la salut”, una mostra històrica commemorativa, presentada en plafons gràfics, que es pot visitar a la Planta Principal de la Clínica de manera permanent.

A l’exposició s’explica com el 15 de març de 1934, el Dr. Francesc Coll i Turbau va constituir, amb altres set metges, la societat “Clínica Girona S.A.” i com al llarg de tots aquests anys Clínica Girona ha anat evolucionant i creixent a un ritme frenètic, igual com han evolucionat i crescut la medicina, la ciutat o la societat en general.

La mostra dedica un espai a exposar que Clínica Girona va ser la primera clínica de la ciutat de Girona, que va posar en funcionament el primer centre de Diàlisi a les comarques gironines (1974), que va ser pionera en implantar noves tècniques de diagnòstic per la imatge (Ressonància Magnètica, el 1997) i que va introduir a Girona el primer servei de Medicina Nuclear (2001), entre d’altres fites.

L’exposició exhibeix de manera molt gràfica com a hores d’ara la Clínica continua renovant-se, reformant plantes i obrint serveis capdavanters. En els darrers anys, coincidint amb l’arribada del nou segle XXI, Clínica Girona ha fet un gran esforç per incorporar tecnologies de darrera generació, per ampliar la seva àmplia cartera de serveis i ha continuat creixent amb professionals de primer ordre i tenint cura d’oferir el tracte més humà.

L’estrena de la nova web i de l’exposició coincideixen amb la data exacta de l’aniversari de Clínica Girona, però són només dues activitats més d’un extens programa d’actes commemoratius que s’allargarà durant tot l’any 2009.

Crèdits:
Una iniciativa de la “Comissió dels 75 anys de Clínica Girona”
Producció: Servei de Comunicació de Clínica Girona
Disseny i Edició: Gabinet de Disseny Gràfic (GdG)
Impressió: La Digital

Fotografies: Clic Art Foto, CRDI (Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de l’Ajuntament de Girona), INSPAI (Centre de la Imatge de la Diputació de Girona), Fons Documental del COMG (Col•legi Oficial de Metges de Girona), AHCOAC (Arxiu Històric del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya – Demarcació de Girona) i Arxiu gràfic de Clínica Girona i fotografies aportades pel personal del centre.

Direcció: “Comissió dels 75 anys de Clínica Girona”.


Lloc: Clínica Girona
Organitzador: “Comissió dels 75 anys de Clínica Girona”