Exposició i xerrada: “Vida Regalada” a la Clínica Girona

Has pensat a fer-te donant? Has pensat a regalar vida? Et convidem a venir a veure aquesta exposició fotogràfica de Donem Girona, al vestíbul de la Clínica Girona, del 8 al 28 de novembre. I el dimecres 15 de novembre es va fer una xerrada a la sala d’actes amb testimonis de persones trasplantades.

Donem Girona és un projecte format per pacients trasplantats, donants, professionals de la salut i persones sensibles a la donació. És, per tant, un reflex de la societat del país.

Els objectius principals del projecte són, per una banda, agrair als donants i a les famílies la seva generositat i altruisme i, per l’altra, conscienciar la societat de la importància de la donació.

Per aquest motiu, des de fa un any aproximadament, s’organitza l’exposició fotogràfica itinerant #vidaregalada que mostra el temps de vida extra de què gaudeixen els receptors gràcies a la donació. Aquesta exposició s’ha pogut veure a totes les facultats de Girona, a l’Hospital Dr. Josep Trueta, a la seu del COMG, a l’hospital de Figueres i ara continua el seu recorregut hospitalari a la Clínica Girona que s’estrena amb una exposició al seu vestíbul.

Xerrada: “Vida Regalada”

Es va fer el dimecres dia 15 de novembre, a les 19 h, a l’Auditori de la Clínica Girona, amb la participació de persones trasplantades i professionals mèdics. 

El dimecres dia 15 de novembre de 2023, a les 19:00 h, va tenir lloc una xerrada a l’Auditori de la Clínica Girona per explicar la importància de la donació, amb la participació Judit Valle Sánchez, mare de l’Ale, un nen de tres anys trasplantat de cor, també va participar la Dra. Eva Palau, directora assistencial de la Clínica Girona, Núria Pi i Anna Guitart, trasplantades de ronyó, que van aportar el seu testimoni, i es va comptar també amb la intervenció del Dr. Josep Soler, psicòleg de l’UCI de l’Hospital Josep Trueta de Girona, que va parlar sobre l’acompanyament en la presa de decisions de la donació.

Gràcies als testimonis de persones trasplantades, que van explicar les seves experiències a la xerrada “Vida regalada”, que es va fer ahir a la @ClinicaGirona organitzada per Donem Girona. L’exposició encara es pot veure fins al pròxim dia 28 de novembre.
.

.

PROGRAMA

 

19:00 h Benvinguda a càrrec de la Dra. Eva Palau, directora Assistencial de Clínica Girona

 

19:10 h Testimonis de Núria Pi i Anna Guitart, trasplantades de ronyó

 

19:30 h Xerrada del Dr. Josep Soler, psicòleg de l’UCI de l’Hospital Trueta i membre del Donem Girona: “Acompanyament en la presa de decisions de la donació”

 

19:50 h Xerrada de Judit Valle Sánchez, mare de l’Ale, un nen de tres anys trasplantat de cor

 

20:10 h Cloenda a càrrec de Donem Girona

 

.

Els organitzadors esperen que aquest esdeveniment faciliti els espais interns de pensament i de reflexió necessaris per arribar a decidir fer-se donant.

Per respecte a les persones immunodeprimides que assistiran a l’acte, obert al públic, es va recomanar l’ús de la mascareta durant l’acte.

Cartell de l’exposició en PDF

Cartell de la xerrada en pdf

 

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Donem Girona (@donem.gi)