Infermeria de diàlisi de Clínica Girona va participar a la 46 Conferència Internacional EDTNA-ERCA a Polònia

9-12 setembre, Krakov, Polònia

Dels dies 9 al 12 de setembre de 2017, les infermeres d’hemodiàlisi Carme Font, Maria Àngels Vilà i Afra Masià varen ser presents a la 46ª conferència internacional de la European Dialysis and Transplant Nurses Association/Euroepan Renal Care Association (EDTNA/ERCA), de la qual en són membres.

La conferència internacional és anual i aquesta vegada es va celebrar a Krakov, Polònia. L’Afra Masià va fer una ponència oral que portava com a títol: “Emotional disorders related to pain and clinical aspects in patients undergoing chronic haemodialysis”. La recerca que va presentar l’Afra, forma part del programa de doctorat que està realitzant a la Universitat de Girona i un dels centres on va realitzar la recollida de dades va ser la Clínica Girona.

Cada any la EDTNA/ERCA reuneix professionals de diferents àmbits que tenen a veure amb el tenir cura del malalt renal, tant en aspectes de diàlisi peritoneal, com d’hemodiàlisi, com de trasplantament renal. És per això que la EDTNA/ERCA és l’associació Europea per excel·lència i capdavantera en la investigació i innovació per aquest tipus de pacients.

Les infermers que varen anar a Krakov van poder conèixer noves màquines de diàlisi, els diferents tipus de materials innovadors que presenten les indústries, i publicacions de noves guies de treball, entre d’altres coses. A més a més van poder retrobar-se amb membres de diferents països Europeus per compartir, comparar i reflexionar de diferents àmbits d’aquest àmbit.

El lema de la conferència del present any era “True partnership and global approach in management of renal care” (“Veritable associació i enfocament global en la gestió de l’atenció renal”).

Web de l’EDTNA-ERCA