La primera Clínica Girona, la del Dr. Coll, en un article a LA VANGUARDIA

El diari LA VANGUARDIA publica aquest estiu un seguit de reportatges, signats pel periodista Josep Playà, sobre l’accident que la baronessa Thyssen va tenir a Albons l’agost de l’any 1935 i en el qual va morir el príncep rus Alexis Mdivani.

L’article, publicat a l’edició de La Vanguardia del dia 4 d’agost de 2010, porta per títol: “LA MILAGROSA RECUPERACIÓN DE LA ESPOSA DE VON THYSSEN” i recull els detalls de l’ingrés a la Clínica Girona, i el tracte que li van dispensar els Drs. Coll i Riera, així com el personal del centre d’aquell moment.

S’inclouen també dues fotografies: una de la baronessa després de l’accident i una altra de la façana principal de la Clínica Girona l’any 1935, obra original de l’arquitecte Rafael Masó. Era l’aspecte de la primera “Clínica Girona”.

L’accident referenciat al reportatge va tenir un gran ressò internacional, i va servir per publicitar a tot el món tant la Costa Brava (que tot just començava a rebre els primers turistes), com la Clínica Girona i el Dr. Coll, el metge cirurgià que va salvar la vida de la baronessa Thyssen i li va recompondre la cara.

Nota informativa en PDF


Font: La Vanguardia