La Revista Pols a Pols, del Col•legi d’Infermeria, publica un estudi de les pròtesis a la Clínica Girona

Es tracta d’un complet treball sobre les pròtesis (tant les de genoll com les de maluc) que van acabar ingressant a l’UCI durant l’any 2010, de pacients que van presentar sobtadament una bradicàrdia severa, per esbrinar si hi ha una relació entre l’administració d’atropina i alguna característica comuna prou rellevat en tots els pacients, i d’aquesta manera poder prevenir aquest tipus d’urgències hemodinàmiques.

El nombre total de pacients intervinguts de pròtesi i ingressats a l’UCI durant el 2010 a la Clínica Girona va ser de 200. D’aquestes pròtesis 40 van ser de maluc, que representa un 20% i 160 van ser de genoll, que representa un 80%. Només un 18% pels pacients va requerir d’administració d’atropina.

L’estudi conclou que no es pot establir una relació causa-efecte ben diferenciada entre una variable comuna a tots els pacients i l’administració d’atropina a causa d’una bradicàrdia severa”.

L’estudi ara publicat per la Revista del Col•legi d’Infermeria, s’il•lustra amb quatre gràfiques sobre la tipologia de les pròtesis, les pròtesis per sexe, l’atropina segons sexe i els casos amb bloqueig femoral.


Font: Col·legi Oficial d’Infermers/eres de Girona