Radiòlegs de Clínica Girona reben un premi Cum Laude en el congrés mundial de radiologia de Chicago

Els Drs Joan Carles Vilanova i Joaquim Barceló, radiòlegs de la Clínica Girona i Hospital Sta. Caterina, han obtingut el premi Cum Laude per el treball presentat sobre la imatge molecular en el càncer durant el congrés mundial de radiologia celebrat la primera setmana de desembre a la ciutat de Chicago, EEUU.

El treball ha obtingut la màxima distinció entre tots els treballs presentats en l’apartat específic de imatge molecular. Aquest treball mostrava de forma exhaustiva les diferents tècniques de imatge disponibles avui en dia que fan possible veure aspectes moleculars dels tumors en qualsevol òrgan del nostre cos i els diferents mètodes que fan possible veure-ho. L’evolució de les tècniques de imatge, radiològiques, com la ressonància magnètica o les de medicina nuclear com el PET (tomografia per emissió de positrons) fan possible poder visualitzar els mecanismes de creixement dels tumors.

Aquestes tècniques permeten veure els canvis en la vascularització, difusió molecular o metabolisme que es produeix en el càncer. La combinació de totes aquestes dades permet avaluar la fisiologia i biologia dels tumors, proporcionant informació com a marcadors tumorals. Aquests mètodes de imatge fan possible d’entendre millor el càncer i al mateix temps valorar l’eficàcia dels diferents tractaments. Precisament els Drs. Barceló i Vilanova van rebre el mes passat el reconeixement en el nostre país per la seva aportació en poder diferenciar amb tècniques de difusió molecular per ressonància magnètica el càncer de mama.

Aquest treball ha estat presentat en col•laboració amb l’Hospital Universitari de Santiago de Compostela i del Mont Vernon Cancer Centre a Middlesex de Gran Bretanya. Els Drs. Vilanova i Barceló publicaran properament aquest treball en una revista especialitzada de l’àmbit del radiodiagnòstic.


Més info: Més Informació: Societat Espanyola de Radiologia Mèdica