Radiòlegs gironins són guardonats al Congrés de Radiologia celebrat a Oviedo

El grup d’investigació de radiologia de la Clínica Girona, Hospital Sta. Caterina i Universitat de Girona, dirigit pels Drs. Joan Carles Vilanova i Joaquim Barceló, ha estat premiat al darrer Congrés estatal de Radiologia celebrat a Oviedo.

Els radiòlegs han rebut el premi Cum Laude pel treball de la nova classificació dels tumors de parts toves acceptada per la OMS l’any 2013. L’objectiu del treball ha estat mostrar de forma exhaustiva les característiques radiològiques dels tumors de parts toves. La utilitat del treball és de que pugui servir de guia per tots els radiòlegs, amb la finalitat que els pacients puguin obtenir el millor diagnòstic en l’anàlisi d’aquests tumors de parts toves i especialment poder decidir si són benignes o malignes.

Segons expliquen els Drs. Vilanova i Barceló, els tumors de parts toves són neoplàsies que s’originen en el teixit de greix, múscul, nervis, vasos o fibra. La majoria d’aquests tumors són benignes, com per exemple són els lipomes; però es requereix una anàlisi acurada, especialment en ressonància magnètica, per decidir quan presenten signes de possible malignitat. D’aquí el paper fonamental dels radiòlegs en poder detectar i diagnosticar la possibilitat dels tumors malignes de parts toves de forma precoç.

Un altre premi
Per altra banda, el grup dirigit pels doctors Vilanova i Barceló, que són els directors mèdics del Servei de Ressonància de Clínica Girona, han rebut un premi de certificat de mèrit en el treball per avaluar el càncer de mama amb ressonància magnètica mitjançant l’aplicació d’espectroscòpia.

En aquest treball han mostrat la utilitat de detectar el càncer de mama mitjançant l’aplicació d’una nova tècnica en ressonància magnètica que determina les diferències metabòliques entre el càncer i el teixit normal de la mama.

El Congrés estatal de radiologia, organitzat per la Societat Espanyola de Radiologia (SERAM), ha reunit més de 2.000 radiòlegs a la ciutat d’Oviedo del 22 al 25 de maig.

Nota informativa en PDF


Lloc: XXXIIè Congrés SERAM
Font: Societat Espanyola de Radiologia (SERAM)