Xerrada divulgativa: “La incontinència anal: com podem tractar-la?”

Sala d’Actes de la Clínica Girona, dilluns 20 de gener de 2020 a les 19 hores

Una vintena de persones van assistir a la xerrada oberta sobre el tractament de la incontinència anal, organitzada per Clínica Girona amb la col·laboració de l’Associació per a la Incontinència Anal ASIA, que va tenir lloc a la Sala d’actes de la Clínica.

Els Drs Ramon Farrés i Anna Pigem, especialistes en cirurgia colorectal, la fisioterapeuta Marta Martínez i Àngels Roca, com a presidenta d’ASIA, van exposar diversos aspectes de la incontinència anal, durant una hora aproximadament i després es va obrir un torn de preguntes per respondre dubtes i inquietuds del públic assistent.

Patir incontinència anal  pot arribar a condicionar completament la qualitat de vida de les persones que ho pateixen. Massa sovint  no saben a qui recórrer o qui els pot ajudar a trobar la millor solució possible en el seu cas. Es tracta d’un tema molt específic, que pot ser degut a múltiples causes que han d’analitzar-se curosament per poder assolir bons resultats, i només equips de professionals molt especialitzats podran arribar a fer un bon diagnòstic i  trobar el tractament més adequat.

La xerrada la va fer un equip d’especialistes de diferents àmbits de la salut que col·laboren per garantir una atenció multidisciplinari a un problema greu. Es tracta d’un equip motivat, il·lusionat i preparat per poder donar la millor solució a la situació d’aquestes persones afectades d’incontinència anal.

Una xerrada oberta i gratuïta

La xerrada era oberta i gratuïta i era adreçada a totes les persones interessades en el tema: pacients afectats, cuidadors i professionals sanitaris (metges, infermers, fisioterapeutes, psicòlegs…) que volen conèixer possibilitats terapèutiques, resoldre dubtes i poder acompanyar aquesta disfunció en aquest camp de la salut.

PROGRAMA DE LA SESSIÓ:

  • Presentació del ponents i situació real la incontinència anal: Perquè es tan difícil trobar el camí de la solució?
  • Perquè s’ha produït la incontinència? Com podem trobar la causa?
  • Quins tipus d’incontinència hi ha i com es poden tractar?
  • La fisioteràpia especialitzada: una de les millors eines.
  • La visió dels pacients que ho pateixen i la seva organització: ASIA (Associació per a la Incontinència Anal).

PONENTS:

  • Dr. Ramon Farrés. Metge especialista en Cirurgia Colorectal.
  • Dra. Anna Pigem. Metgessa especialista en Cirurgia Colorectal.
  • Sra. Marta Jiménez. Fisioterapeuta especialitzada en Reeducació Coloproctològica i Uroginecològica.
  • Sra. Àngels Roca. Presidenta de ASIA (Associació per la Incontinència Anal).

QUI ÉS QUI:

Dr. Ramon Farrés. Metge cirurgià. Membre del cos facultatiu de Clínica Girona i Cap de Secció Unitat Cirurgia Colorectal a Hospital Universitari de Girona “Dr. Josep Trueta”. Board Europeu en Coloproctologia. Ponent en congressos nacionals i internacionals. Activitat en Recerca quirúrgica i formació de cirurgians.

Dra. Anna Pigem. Metgessa cirurgiana. Especialista en Cirurgia colorectal. Membre de la Unitat de Cirurgia Colorectal de l’Hospital Josep Trueta. Activitat en Recerca quirúrgica i formació de cirurgians. Especialista en gabinet de diagnòstic en Sòl pèlvic.

Sra. Marta Jimenez. Fisioterapeuta. Especialista en Reeducació Coloproctològica i Uroginecològica.

ASIA: Associació de pacients afectats d’incontinència anal. https://www.asiasuport.org/  


Nota de la xerrada en pdf