DIARI DE GIRONA: Farmacèutics gironins reben formació sobre les urgències oftalmològiques

GIRONA | DdG
Els farmacèutics de Girona van assistir ahir a la I Jornada de Formació Oftalmològica per a Farmacèutics. La sessió, organitzada per la companyia medicofarmacèutica especialitzada en oftalmologia Alcon, ha estat impartit per la doctora Sílvia Bové, especialista en superfície ocular de la Clínica Girona.

La I Jornada de Formació Oftalmològica per a Farmacèutics ha estat creada específicament per a que els farmacèutics reforcin els seus coneixements sobre patologies oculars, en especial sobre les principals urgències oftalmològiques que poden ser motiu de consultes a les farmàcies.

«La finalitat del curs és divulgar entre els farmacèutics les diverses opcions terapèutiques que ells poden dispensar, saber perquè Serveis cadascuna d’elles, com funcionen a l’ull i entendre el perquè dels canvis de prescripció», explica el doctor Jordi Gatell, oftalmòleg i col•laborador en els tallers de formació per a farmacèutics d’Alcon, que afegeix que es tracta «d’un curs de divulgació i actualització de coneixements».

Gatell comenta que és important que els farmacèutics «tinguin coneixements en oftalmologia, ja que són la primera persona a la que acuden els pacients i ells són un cribratge molt important perquè els pacients els tenen molta confiança per proximitat».

Ajudar el pacient

Segons apunta el Gatell, «l’objectiu no és que els farmacèutics facin diagnòstics, però sí que sàpiguen els símptomes que poden derivar cap a una patologia greu o banal, i si és una patologia greu ajudar a orientar el pacient que no perdi un minut de temps i acudeixi a urgències per poder tractar el problema de forma adequada i el més aviat possible per preservar la visió».

La doctora Bové, de la Clínica Girona i especialista en superfície ocular ha estat l’encarregada d’impartir la formació al Col•legi Oficial de Farmacèutics de Girona. En el temari s’ha inclòs com detectar o diferenciar l’ull vermell, que probablement sigui la patologia ocular més important en termes quantitatius.

Nota informativa en PDF


Font: DIARI DE GIRONA