Infermeres de Clínica Girona reben el Premi al millor treball publicat a la revista Pols a Pols 2011

El treball “Incidència d’infeccions urinàries a causa de sondatges vesicals”, obra de Mariona Pujolàs, Mariona Bosacoma, Carme Pizarro, Yuricel Ramos, Nuri Muñoz i Lourdes Gou, infermeres de Clínica Girona, ha estat guardonat amb el Premi al millor treball publicat a la revista Pols a Pols 2011.

L’acte de lliurament del premi ha tingut lloc dijous 15 de novembre, durant la celebració de la Jornada “In’12: Acreditació infermera: treballant per l’excel•lència professional”, organitzada pel Col•legi Oficial d’Infermers/eres de Girona, que s’ha celebrat a l’Hotel Carlemany amb l’assistència d’un centenar de professionals de la infermeria. Ha lliurat el guardó la Degana del Col•legi d’Infermeria de Catalunya, Montserrat Teixidor.

El treball ara premiat va ser publicat al número 56 de la revista col•legial Pols a Pols, corresponent al mes de juny de 2011. L’article recull l’estudi durant tot un any de les infeccions del tracte urinari de 129 pacients amb sondatge vesical.

L’objectiu de la jornada “in’12” era el de conèixer l’opinió del cos d’infermeria del COI-Girona sobre el sistema més adient per l’acreditació de la competència professional, amb els objectius de garantir la seguretat dels pacients des d’una pràctica professional ètica, autònoma i competent amb criteris de qualitat i seguretat, d’acord amb el codi ètic i les normes de la pràctica professional al llarg de tota la vida professional, garantir el compromís professional d’una formació al llarg de la vida i augmentar la confiança del públic en els professionals d’infermeria.

Per aconseguir aquests objectius a la jornada s’han proposat dues vies d’avaluació de la competència professional: Mitjançant l’acreditació o re-acreditació, és a dir amb un sistema d’autoavaluació tenint en compte l’experiència professional i la formació continuada; o mitjançant l’excel•lència professional, amb un sistema d’excel•lència professional amb diferents nivells de certificació en funció de les competències i la puntuació i anàlisi i desenvolupament del model a mig i llarg termini.

Nota informativa en PDF


Font: Col·legi Oficial de Diplomats en Infermeria de Girona