Un concert de la Maravella, a benefici de l’AMARG, clou els actes dels 75 anys de Clínica Girona

El concert benèfic com a cloenda dels actes commemoratius dels 75 anys de Clínica Girona, i que va omplir la platea de l’Auditori de Girona, va comptar amb la presència de la Directora territorial de Salut a Girona, Sra. Marta Pedrerol, que assistia en representació del Govern de la Generalitat de Catalunya, l’alcaldessa de Girona, Sra. Anna Pagans, el President de l’Associació de Malalts Renals de Girona, Sr. Jaume Busquets i el President del Consell d’Administració de Clínica Girona, el Dr. Pere Solà, entre d’altres personalitats.

Un concert… de Maravella
Al llarg de l’hora i mitja que va durar el concert el públic s’ho va passar d’allò més bé seguint les evolucions de l’Orquestra Maravella, una formació gironina que demana sempre la participació activa dels espectadors en els seus concerts, i el públic va respondre picant de mans, cantant, i fins i tot aixecant-se espontàniament en un parell de temes musicals tradicionals catalans i al final de la seva actuació. Aquesta era la primera vegada que l’Orquestra tocava a l’Auditori de Girona.

El concert, a benefici de l’Associació de Malalts renals de Girona, va posar el punt i final als actes commemoratius del 75è aniversari de la fundació de Clínica Girona, que s’han vingut desenvolupant des del passat mes de març amb tota una programació que ha inclòs des de Jornades mèdiques, conferències i taules rodones, fins a diverses exposicions, un gran sopar de germanor, una festa infantil, una marxa popular, l’edició d’un llibre amb la història del centre, etc.

Sorteig d’un creuer i parlaments

Al final del concert, que va comptar amb la col·laboració de NADARK Esdeveniments i va ser presentat per Antoni Porras, es va sortejar entre els assistents un Creuer per a dues persones per les illes gregues i després es va procedir a un torn de parlaments, per part de les autoritats assistents en els quals es va destacar la necessitat de les actuacions solidàries, així com es va elogiar “l’important paper de Clínica Girona en el mapa sanitari català” per part de l’Alcaldessa de Girona i la Directora Territorial de Salut. El President de l’AMARG, Sr. Jaume Busquets, va agrair molt efusivament els assistents al concert i va fer un emotiu discurs recordant la necessitat de tots plegats de conscienciar tothom sobre la necessitat de la donació d’òrgans.

El Dr. Pere Solà, President del Consell d’Administració de Clínica Girona va recordar que encara queda una activitat solidària programada, una Marató de donacions de sang el dia 22 de desembre davant de Clínica Girona, a l’Hotel Carlemany, va agrair a tothom l’acollida que han tingut els actes del 75è aniversari i va afegir. “Després de totes les mostres de suport rebudes al llarg d’aquest any, encarem amb més força i més entusiasme que mai els reptes de futur que ens esperen i que, podeu estar segurs, compartirem amb vosaltres”.

Un concert a benefici de l’AMARG

L’Associació Malalts Renals Girona es crea a l’any 1978, amb la finalitat de contribuir en la coordinació de la extracció i aprofitament dels òrgans renals de difunts, propiciant el trasplantament d’aquests a malalts renals crònics, amb estricte compliment de la normativa legal al respecte.

L’AMARG és una associació sense ànim de lucre i amb perspectives merament altruistes, i la seva missió és estimular els estaments públics i privats perquè dins de les seves àrees de competència cooperin amb el medis necessaris per facilitar la tasca d’extracció d’òrgans i el seu trasplantament, gestionant les autoritzacions precises per aquesta finalitat i evitant, en definitiva, el naixement d’un mercat lucratiu en contraposició amb el caràcter benèfic assistencial i de solidaritat que ha de tenir aquesta matèria, així com el desaprofitament d’òrgans o la seva arbitrària distribució.

L’AMARG vetlla també perquè els que estan en procés de diàlisi, rebin sempre el millor tractament amb les tècniques i serveis més avançats. Actualment l’Associació de Malalts Renals de Girona compta amb uns 300 socis.

Nota informativa en PDF


Lloc: Auditori Palau de Congressos de Girona (Passeig de la Devesa, 35. Girona)
Font: Clínica Girona